HIRO HILT TERAPIJA
Fizioterapija Maximus Mostar HIRO HILT terapija laserom
HILT terapija ili terapija laserom visokog intenziteta provodi se putem HIRO uređaja. HIRO uređaj spada u najsofisticiranije uređaje za laseroterapiju današnjice koji sadrži standardni Nd:Yag laser. HIRO uređajem možemo u relativno kratkom periodu postići vrlo zavidan učinak. Terapiju HIRO laserom primjenjujemo za upale i bolna stanja lokomotornog sustava. Najčešće su to tetivne patologije, zatim sportske ozljede (lezije i rupture mišića, distorzije, posttraaumatski edemi), fibromialgija, burzitisi, sinovitisi, lumbago, lumboishialgija, osteohondritis te degenerativna patologija (osteoartritis, hondropatije). HILT je dakle jedina terapeutska metoda koja dopušta sigurno tretiranje svih upalnih stanja, također ako se nalaze i u dubini, jako reduciranje boli, zajedno sa oporavkom pokretljivosti. Ovaj koristan učinak može trajati od 4 do 72 sata nakon prve aplikacije. Nakon određenog broja tretmana postiže se potpuni nestanak boli i potpuni povratak pokretljivost.
Fizioterapija Maximus Mostar HIRO HILT terapija laserom
Fizioterapija Maximus Mostar udarni val
UDARNI VAL (shockwave terapija)
Fizioterapija Maximus Mostar udarni val
Udarni val je akustični fokusiran val koji prenosi veliku količinu energije na bolno mjesto. Ova energija pospješuje proces prirodnog cijeljenja, liječenja, obnavljanja i oporavka na tetivama i mekom tkivu. Terapija udarnim valom primjenjuje se kod kroničnih entezopatija i tendinopatija (upala tetiva i njihovih hvatišta), sa ili bez kalcifikata. Ona se koristi kao alternativa operativnom zahvatu i poslije neuspjelih uobičajenih konzervativnih terapijskih metoda.
Dijagnoze kod kojih je indicirana primjena terapije udarnim valom, te preporučene terapije u ortopediji su: Lateralni epikondilitis (“teniski lakat”), Medijalni epikondilitis (“golferski lakat”), Patelarni apicitis (“skakačko koljeno”), Plantarni fascitis (“petni trn”), Medijalni tibijalni stres sindrom (“trkačka potkoljenica”), Sindrom rotatorne manšete, Tendinitis calcarea (“kalcifikat u ramenu”), Achillodynia (upala ahilove tetive), Miogeloze, Bolna prepona, i mnoge druge. Apsolutne kontraindikacije su trudnoća, maligna oboljenja, te bolesti ili upotreba lijekova koji uzrokuju promjene u zgrušavanju krvi.
DEKOMPRESIJSKA TERAPIJA KRALJEŽNICE – DTK
dtk-image-ter-fm
DTK je neoperativni tretman koji je efikasan kod teških slučajeva discus hernia, degenerativnih bolesti zglobova, artritisa, stenoze (suženja spinalnog kanala) i pritiska na živčane korijene. Dekompresijska terapija kralježnice, za razliku od klasične fizikalne terapije, koja uglavnom djeluje samo na smanjenje simptoma, ima prednost u primjeni jer je usmjerena na otklanjanje uzroka. Riječ je o učinkovitoj neoperativnoj metodi rješavanja problema bolova u križima koji se šire prema nozi (ishijasa), bolova u vratnoj kralježnici, glavobolja, vrtoglavica, šumova u ušima, trnaca duž ruku i skolioze. U 85% slučajeva dekompresijska terapija kralježnice uspješno tretira pacijente kojima je indicirana operacija, za razliku od klasične fizikalne terapije koja uglavnom djeluje samo na smanjenje simptoma.
dtk-image-ter-fm
tecar-terapija-img-fm
TECAR TERAPIJA
tecar-terapija-img-fm
Riječ je o terapiji radiovalovima, kod koje se koriste dvije elektrode kako bi se stimulirala tjelesna energija pojedinca. Postiže se osjećaj topline, s ciljem smanjivanja osjećaja boli ili upale. S obzirom da se ovom metodom djeluje na obnovu stanica, istovremeno se povećava dotok kisika te se poboljšava cirkulacija. Najsuvremeniji način liječenja ozljeda – artroze zglobova, akutne i kronične ozljede mišića i tetiva: radio-valovi niske frekvencije, koji u nekoliko primjena podstiču prirodne procese liječenja, smanjujući bol i upalne procese. Ovom tehnikom mogu se tretirati ne samo povrede koljena, ramena, kuka, skočnog zgloba, kičme, ruku, mišića, već i vrlo bolne upale zglobova, te akutna stanja, kao što je lumbago sa ishiasom.
APARATURNA LIMFNA DRENAŽA
ald-lz-ft-combine2in1-img
Limfna drenaža je medicinsko – kozmetički tretman i jedna od vrlo efikasnih tehnika za detoksikaciju organizma i regeneraciju tkiva. Vrši deblokadu limfnih kanala i krvnih sudova, što dovodi do prirodnog protoka limfe iz perifernih dijelova tijela, tako da dolazi do smanjenja otoka i bolova prouzrokovanih pretjeranom količinom limfe i metabolita u tijelu.
Limfna drenaža – presoterapija će vam dati potpuno bezbolan, neinvazivan i tretman izbacivanja suvišne limfe. U Centru za fizioterapiju Maximus limfnu drenažu obavezno preporučamo našim klijenticama koje dolaze na tretmane oblikovanja tijela i žele još bolje rezultate. Limfna drenaža višestruko pozitivno djeluje na naš organizam jer prenosi hranjive tvari i kisik iz krvi do svake naše stanice, a na povratku sakuplja štetne tvari i vraća se u krvotok pa se stoga preporuča i nakon kirurških zahvata jer ublažava bol, dugotrajne ožiljke, zadebljanja kože te podiže imunitet u tretiranom dijelu tijela.
ald-lz-ft-combine2in1-img
Deep Tissue Massage At A Spa
LIMFNA DRENAŽA PO DR. VODDERU
Deep Tissue Massage At A Spa
Najučestalija problematika je limfedem nakon operacije dojke (karcinom). Ovdje se i sama manualna limfna drenaža izvodi po drugim pravilima od klasične manualne drenaže , nakon čega se radi bandažiranje ekstremiteta zahvaćenog limfedemom sa posebnim zavojima. Primjenjujemo sveobuhvatni pristup u tretiranju limfedema klijentima koji imaju navedene tegobe (primarni limfedem, sekundarni limfedem) provodeći kompletnu dekongestivnu fizioterapiju limfedema.

Najsuvremenije metode rada

Naš uspjeh temelji se na spoju najboljih ručnih tehnika u kombinaciji s upotrebom najsuvremenijih uređaja za fizioterapiju
ELEKTROTERAPIJA
electrotherapy-usluge
Elektroterapija predstavlja korištenje brojnih modaliteta električne struje koji se dobivaju pomoću modernih elektroničkih uređaja u terapijske svrhe. Centar za fizioterapiju Maximus posjeduje kompletnu opremu za elektroterapiju sa dodatkom vakum elektroda (16 tipova struje, 36 kombinacija primjene). Fiziološki, ispod elektroda ili u zoni prostrujavanja događaju se slijedeći fiziološki učinci: vazodilatacija (širenje krvnih žila), hiperemija (crvenilo kože uz prisutnu toplinu), poboljšava se izmjena tvari u stanici i normalizira pH, smanjuje podražljivost nocioceptora (osjetilnih receptora, dakle smanjuje bol), ubrzava se cijeljenje tkiva, povećava se mišićna kontrakcija. Modernim i potpuno kompjuteriziranim aparatima za elektroterapiju, omogućavamo precizno korištenje terapijskog oblika za sva oboljenja koja reagiraju na ovakav oblik liječenja.
electrotherapy-usluge
kinetec-koljeno-scale-img-fm
POSTOPERATIVNA REHABILITACIJA KOLJENA
kinetec-koljeno-scale-img-fm
Nakon operacije je važno vrlo rano započeti sa fizikalnom terapijom kako bi se što prije vratili Vašim svakodnevnim ili sportskim aktivnostima. KINETEK predstavlja moderan aparat za pasivno razgibavanje zglobova. Koristi se kod smanjenog opsega pokreta koljenog zgloba, najčešće post-operativno, no i kod kontraktura različite etiologije. Nakon operacije koljenog zgloba iznimno je bitno postepeno povećavati opseg pokreta, a KINETEKOM možemo dozirati stupnjeve kao i pratiti napredak rehabilitacijskog procesa.
ULTRAZVUČNA TERAPIJA
ultrazvucna-usluge
Terapija upotrebom ultrazvučnih valova je segment mehanoterapije. Vibracije koje proizvodi ultrazvučna glava prenose se kroz tkivo pojačanim intenzitetom što stvara vibracije molekula u tkivu stvarajući mehanički efekt koji se prostire duboku u tkivo. Mehanički efekt već poslije nekoliko minuta počinje stvarati lokalnu toplinu. Ultrazvuk koristimo kod: kronične degenerativne bolesti, entenzitisi, burzitisi, tendovaginitisi, kapsulitisi, ozljede ligamenata, bolnog i zakočenog ramena, radijalni i ulnarni epicondilitis. Ultrazvuk se ne koristi za akutne i svježe upale, bilo koje stanje u kojem bi izazivanje hiperemije bilo suvišno ili štetno i kod diagnoza sklonih krvarenju.
ultrazvucna-usluge
ic-img-fm
TERAPIJA IC SVJETLOM
ic-img-fm
Infra crvene zrake spadaju u fototermičke zrake, a prirodni izvor je sunce. Prodornost IC zraka iznosi od 0,5 – 10 mm. Znači da se IC energija apsorbira u koži i potkožnom tkivu. Dublje postavljeni organi i tkiva reagiraju zahvaljujući refleksnom mehanizmu preko Haed-ovih zona. Fiziološki efekat zasniva se na toplotnom djelovanju, koje uvjetuje lokalne i opće reakcije organizma. Lokalna reakcija se sastoji u proširenju krvnik žila kože, i to arteriola, kapilara i venula. Izlaganje kože IC zracima dovodi do pigmentacije koja nije homogena kao kod djelovanja UV zraka.
Indikacije za primjenu IC zraka: posttraumatska stanja mekih tkiva (poslije 48 sati), mialgija, vanzglobni reumatizam, degenerativni reumatizam (koljeno, kuk itd). Kontraindikacije za primjenu IC zraka: febrilna stanja, akutne upale kože i zglobova, sklonost ka krvarenju, maligni procesi, okluzivna arterijska oboljenja, anestezija kože na termičke draži i dr.
MAGNETOTERAPIJA
mgt-img-fm
Pulsirajuća magnetna terapija je poseban oblik elektroterapije primjenom pulsirajućih magnetskih polja. Glavno djelovanje elektromagnetskog polja koje se koristi u terapijske svrhe je povećanje metabolizma, stabilizacija K/Na pumpe, odnosno membranskog potencijala te dijelom povećanje parcijalnog tlaka kisika i njegove utilizacije. Magnetoterapija ima vrlo široku primjenu u fizikalnoj terapiji. Indikacije: bolesti i ozljede lokomotornog sustava, upalne i degenerativne reumatske bolesti, bolesti središnjeg i perifernog živčanog sustava. Kontraindikacije: pacemaker, aktivna tubekuloza, trudnoća, krvarenja iz gastrointestinalnog trakta, teži poremećaji cirkulacije, juvenilni dijabetes.
mgt-img-fm
rucne-tehnike-usluge
MANUALNE (RUČNE) TEHNIKE
rucne-tehnike-usluge
PNF, Maitland, Mulligan, Cyriax, Neurodinamika, Limfna drenaža po dr. Vodderu
K-TAPING
ktaping-img-fm-web
Kinesio taping je metoda rehabilitacije osmišljena da bi olakšala i ubrzala tjelesne procese zacjeljivanja ozljeda dajući podršku i stabilnost mišićima i zglobovima bez ograničavanja opsega pokreta, istovremeno dajući pojačanu sposobnost manipulacije mekim tkivima da bi se pojačali učinci drugih oblika terapije.
Kome je namijenjen kinesio taping?
Kinesio traka je napravljena bez lateksa i može je se nositi duži vremenski period, tijekom cijeloga dana, bez poteškoća ili smanjenja pokretljivosti, a nema ni ograničenja glede godina osobe koja je koristi: mogu je koristiti svi uzrasti u liječenju različitih ortopedskih, neuromuskularnih, neuroloških i drugih medicinskih stanja.
ktaping-img-fm-web
ptzsir-img-fm
PREVENTIVNI TRETMANI ZA SPORTAŠE I REKTEATVCE
ptzsir-img-fm
Bez obzira kojim se sportom bavite te jeste li samo rekreativac ili profesionalni sportaš koji se priprema za važna natjecanja, ono što vas najviše može usporiti u napretku jest – bol ili ozljeda. U našem centru sa raspoloživim ljudskim i tehnološkim resursima preveniramo nastanak akutnih i kroničnih ozljeda koje bi vas udaljile sa sportskog terena i omiljene teretane na duže vrijeme. Djelujte pro aktivno i spriječite navedene patologije.
maximus-logo-back

Otkrijte Fizioterapiju Maximus

za sve Vaše potrebe po najvišim svjetskim standardima
Temelj našega uspjeha je u spoju najboljih ručnih tehnika u kombinaciji s upotrebom najsuvremenijih uređaja za fizioterapiju kao što su tecar, udarni val, laser visokog intenziteta, Triton DTS sustav za trakciju kralježćnice, ultrazvuk, magnetska terapija…
Fizioterapija Maximus Mostar razne fizikalne terapije u ponudi